Studentene har fått egen storstue på Blindern

Denne uken ble den offisielle åpningen av Union Blindern markert. Union Blindern skal bidra til et mer levende, sosialt og inkluderende campus i en studiehverdag med mye digitalundervisning.

 

På Union Blindern kan studentene slå et slag biljard, spille dart eller ta en runde med shuffleboard med gode venner. Det er også mulig å slappe av i en lenestol med en god bok, eller møte vennene sine over en god kaffe.

-Union Blindern viser at vi ikke bare tilbyr mat og drikke, men en møteplass for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo. Vi følger myndighetenes retningslinjer for smittevern, og ønsker å legge til rette for trygge møtesteder, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke.

Samarbeid med UiO og studentene
Union er et spleiselag mellom UiO og SiO, og skal bidra til levende campus.

-SiO har tre viktige ambisjoner. Vi skal ruste studentene med møteplasser og mestringsverktøy, vi skal ha en tydelig bærekraftprofil og vi skal gjøre Oslo til en fantastisk studentby. Alle tre punktene krever samarbeid med UiO og studiestedene, og Union Blindern er et godt eksempel på hva vi kan få til, sier Jonas Virtanen, student og hovedstyreleder i SIO.

Studentene trenger et levende campus. Det er noe både SiO og UiO legger stor vekt på, og derfor betyr det strategiske samarbeidet om campusutvikling så mye.

– Union er et resultat av at både studenter og universitetsledelsen lenge har ønsket seg et sosialt sted uavhengig av studiums- eller foreningstilhørighet, sier Svein Stølen, rektor ved UiO.

Videreutvikle studentkulturen
Den offisielle åpningen av Union Blindern markerte at den nye storstuen for studentene er på plass.

-Vi tror og håper Union Blindern vil bli et godt supplement til de studentdrevne tilbudene på campus og en arena for de foreningene som ikke har egne lokaler. Dette kan bidra til å videreutvikle en allerede god studentkultur her på Blindern, sier Eva Strømme Moshuus, nestleder i Velferdstinget i Oslo og Akershus i sin tale på åpningsdagen.

Fakta om Union Blindern

  • Union Blindern har åpent fra 9-18 mandag til fredag
  • Frokostmenyen inneholder fersk påsmurt og kaffedrikker, til lunsj serveres salater og varm focaccia, og om ettermiddagen er det steinovnsbakt pizza og snacks på menyen
  • Her kan du også møtes for å spille blant annet biljard, shuffleboard, bordtennis, sjakk og dart
  • SiO Mat og Drikke følger myndighetenes anbefalinger og retningslinjer, og har strenge smittevernsregler på sine serveringssteder.