Spennende karrieremuligheter i frisørbransjen

Å bli frisør er god jobbgaranti. I Raise Gruppen er det mange karrieremuligheter både for den som ønsker å utvikle seg kreativt og de som ønsker å utvikle seg innen ledelse eller drive undervisning.

YRKESUTDANNING

Tekst Gunn Iren Kleppe

Raise Gruppen AS er Nordens største frisørkonsern med kjedene Nikita Hair, HairShop Frisør og Headmasters, og har over 140 salonger i Norge og Sverige. Konsernet har også seks frisørskoler og eget opplæringskontor. I tillegg utvikler selskapet egne hår- og skjønnhetsprodukter. Selskapets ledelsesfilosofi er unik, takket være gründer Inger Ellen Nicolaisen.

– Hun er ekstremt opptatt av sine medarbeidere. Hun brenner for at de skal lykkes. Hver medarbeider får en egen suksessplan. De får hjelp til å lykkes i jobben, forteller rekrutteringsansvarlig Trine Elden.

FRISØRSKOLEN
Norsk Frisørskole (NFS) har avdelinger i Oslo, Bergen, Sandnes, Trondheim, Tromsø og Stockholm. Her får elevene en solid grunnutdanning i løpet av fem intensive måneder.

– De begynner å klippe første uka. Det er teori og praksis hånd i hånd. Tilbakemeldingene vi får er at våre elever er raske til å ta egne kunder. Jo fortere, jo tidligere får du bedre lønn.

– De kan ta hele løpet hos oss ved å starte på frisørskolen. Vi ønsker at de blir lærlinger i våre salonger og at de vil trives som fremtidige frisører hos oss. Har de en lederspire i seg eller de ønsker å påvirke morgendagens trender, har de mange muligheter i samme selskap. Vi har blant annet kreative team som de kan bli en del av. Lærlinger hos Raise får tett oppfølging og mange muligheter til å utvikle seg. Raise tilbyr en rekke interne kurs der man kan utvikle seg kreativt og holde seg oppdatert på moter og trender. Lærlingene kan velge mellom de tre ulike konseptene (kjedene). Raise har også et eget Business Academy for de som har en lederspire i magen. Det er jobbgaranti for lærlinger som møter visse kriterier.

– Vi tror vi skal finne noe til alle. Vi har salonger stort sett over hele landet, sier Elden.

GRENSELØSE MULIGHETER
– Vi har flere ledere, både i salongene og i administrasjonen, som startet karrieren sin på en av skolene våre. Vi har utdannet flere prisvinnende lærlinger og frisører som nå er ledere av kreative team. Vi prøver å være lydhøre for de som søker andre utfordringer. Hos oss kan du ha flere karriereveier, forteller hun. Et eksempel er daglig leder ved NFS Tromsø. Hun startet sin karriere med å rydde og koste i en av salongene da hun gikk i 10. klasse. I 2004 fikk hun fagbrev og jobb som frisør. Hun trivdes så godt med å følge opp lærlinger at hun siden tok en Bachelor i yrkespedagogikk. I dag stortrives hun som leder for skolen.

– Vi sier at hos oss, så har man grenseløse muligheter.

– Frisøryrket sliter fremdeles med en del gamle fordommer om at man tjener så dårlig og at vi får yrkesskader tidlig. Vi har faktisk en frisør i Nikita som tjener over en million i året. Det at frisører tjener dårlig stemmer ikke lenger, understreker Elden. Det settes dessuten fokus på HMS så tidlig som mulig og det er noe som jobbes med kontinuerlig.

HVEM PASSER DET FOR?
– Jeg tror først og fremst at du må trives med å jobbe med mennesker. Du må gjerne være opptatt av moter og trender. Du har mange muligheter, det er aldri kjedelig. Veldig mange jobber blir rutine. Her er hver kunde en ny mulighet.

– Jeg tror rapporten om at frisører er noen av de mest lykkelige arbeidstakere snakker for seg selv. Du får møte og ikke minst glede nye mennesker hver dag, avslutter Elden. Marte Constanse Knudsen har vært i frisørbransjen i 20 år. Hun startet som ryddehjelp på en lokal salong som 13-åring. I dag jobber hun som regionleder for Headmasters samt fag- og utviklingskonsulent for Raise Gruppen gjennom Raise Studio & Academy.

– Det er en kombinasjon av at jeg har møtt mange inspirerende og dyktige mennesker i bransjen, samt at jeg har en egen «drive» selv, sier Knudsen om årsaken til sin egen suksess.

– Jeg er utrolig glad i yrket mitt og ikke minst har jeg alltid blitt veldig glad i kundene mine også. Knudsen føler yrkesvalget har gitt henne mange muligheter og er takknemlig for både utvikling og opplevelser gjennom eventyr i inn- og utland.

BRENNER FOR YRKESFAGET
– Jeg kjemper og brenner for yrkesfaget, som jeg mener ikke har blitt fremsnakket nok i media og rundt kjøkkenbordet når valg av karriere er et tema. Knudsen mener det er like viktig å tenke håndverksfag som servicefag når det gjelder frisøryrket. Hun synes også det er bra for salongene å ha lærlinger.

– Ved å hele tiden lære bort det du allerede kan, så lærer du noe nytt på veien og blir inspirert av nye perspektiver som lærlingene kommer med. Bransjen er kontinuerlig i utvikling, så det er et must å holde seg oppdatert.

– Lærlingene er det viktigste vi har i bransjen, slår hun fast. De får en opplæringsplan og opplæringsperm som hele tiden er oppdatert. Dette blir som en “bibel” for dem gjennom læretiden. Lærlingene får også lov til å ta saksen i bruk fra første stund.

– Man må være fleksibel med arbeidstiden og trø til når det er mye å gjøre, høysesong og helg. Dette blir belønnet med muligheten til å opparbeide seg provisjon utover tariffsatsene som er for lærlinger, forteller Knudsen. Lærlingene får også muligheter til å delta på kurs, slik at de får utvikle seg best mulig.

MANGE KARRIEREMULIGHETER
Kjemien mellom frisør og kunde har mye å si.

– Det er viktig at du liker å jobbe med mennesker, bekrefter Knudsen, pluss du bør være kreativ og løsningsorientert. Det er mange veier å videreutvikle seg, enten i mer kreativ retning eller administrativ. Kanskje brenner noen for produktkunnkap og ønsker å jobbe med produktutvikling eller som selger.

– Begrensningene er få for dem som jobber mot klare mål, sier Knudsen. De som har en lederspire i magen kan lære om daglig drift og ledelse gjennom Raise
Business Academy.

– Flere av våre regionledere har bakgrunn som frisør. Det er jobbgaranti om man velger dette yrket, avslutter hun.