Bli trainee hos Moelven

Foto: Moelven

Moelvens nye trainee-program gir 18 måneders praktisk erfaring i Norges største tremekaniske konsern.

KARRIERE OG YRKESVALG

Tekst Rita Tvede Bartolomei

Vi ser at det behøves ny kompetanse nærmere produksjonen i Moelven. Dessuten trenger unge, nyutdannede ingeniører og de med teknisk fagskole, praktisk erfaring. I den digitale tidsalderen er det de menneskelige ressursene som er nøkkelen til å lykkes for enhver bedrift. Alle kan kjøpe utstyr og systemer, men det er måten våre ansatte forvalter disse ressursene som blir vårt konkurransefortrinn, sier Emma Østerbø, kompetanserådgiver i Moelven.

Moelven har 3500 ansatte i Norge og Norden. Konsernet består av 50 ulike selskaper, og omsetter for over 11 milliarder kroner årlig. Halvparten av omsetningen skjer i Norge.

Får intensiv erfaring
Østerbø sier de fleste trainee-programmer vender seg mot mastergradsstudenter, men Moelven har rettet seg mot en annen målgruppe. Til høsten skal rundt fem traineer i Norge, og like mange i Sverige, starte på det 18 måneder lange programmet.
– Våre traineer kommer til å ha to ulike jobber i løpet programmet. De er 9 måneder hver, på to virksomheter i konsernet. De skal få erfaring med våre verdiskapende prosesser, dels i produksjon men også med eksempelvis våre konstruksjonsprosesser. Oppgavene kan være knyttet til kontinuerlig forbedring av en produksjonslinje eller å være med på å skape nye produksjonsprosesser, sier hun.

Skreddersydd program
Østerbø sier mange virksomheter ønsker ingeniører som også har praktisk erfaring, og spesielt ettertraktet er produksjonserfaring.
– Alle vet at man blir en bedre produktutvikler, konstruktør eller selger om man har praktisk erfaring i tillegg. Løpet til traineene skreddersys etter utdanningen de har. Det er lagt opp systematisk og bevisst, og gir en målrettet og komplett erfaring. De vil få bred oversikt over arbeidsoppgaver, kunder, interessenter og bransjer, sier hun.

Emma Østerbø sier responsen fra læresteder, industrier og studenter allerede har vært god. Søknadsfristen er 1. mars.
– De får veldig mye mer erfaring enn i en vanlig første jobb. Det er et program som gir mye tilbake både til bedriftene og trainee-kandidatene, sier hun.

Karoline Røste Omdahl og Emma Østerbø