Bli lærling hos MENY og gjør karriere i dagligvarebransjen

Dagligvarebransjen kan gi deg en variert, ansvarsfull og nyttig jobb. Elise Sollie Syversen (18) fra Oslo er butikkslakterlærling på MENY Røa. Hun stortrives med faget og arbeidsplassen.
Tekst Rita Tvede Bartolomei

I høst begynte 18-åringen som lærling ved butikken, og synes det er en spennende karriere å ta fatt på.

  • Jeg trives veldig godt med mine kolleger, og synes også det er veldig morsomt og lærerikt. Det er i tillegg veldig stas å jobbe for en så stor bedrift som MENY. Først ønsket jeg å bli slakter, men å få lærlingplass som vanlig slakter er vanskelig å få. Da ble jeg veldig glad for å få lærlingplass hos Meny som butikkslakter. Jeg er i hvert fall utrolig stolt av å kunne få jobbe for dem med dette, sier Elise Sollie Syversen.

Du kan begynne som lærling når som helst i løpet av året, men mange starter i august etter skoleåret er over. De fleste velger å bli lærlinger gjennom et opplæringskontor, fordi de da får god oppfølging gjennom lærlingperioden.

Tidlig ansvar og varierte arbeidsoppgaver

Rekrutteringsansvarlig for MENY AS, Gina Ekhaugen, sier arbeid i dagligvarebransjen er variert og med mange utviklingsmuligheter: Du vil kunne få mye ansvar tidlig og flere ulike arbeidsoppgaver.

  • Vi som har valgt denne karrieren er utrolig stolte av det vi gjør, og vet at dagligvare kan passe for mange, men ikke alle. Lenge ble jobb i butikk sett på som noe «alle» kan gjøre, og har kanskje derfor fått lav status. Under pandemien har flere sett viktigheten av vårt yrke, og det synes vi er hyggelig og fortjent: Sammen med mange andre yrker som også har blitt løftet fram i denne perioden, sier Gina Ekhaugen.

Hun forteller at mange ansatte hos MENY er veldig glade i butikkyrket sitt.

  • Både på grunn av interessen for faget, kombinert med de mange hyggelige menneskene som butikkansatte møter i løpet av en arbeidsdag – i form av kunder og kolleger, sier hun.

Ekhaugen startet selv karrieren i dagligvarebransjen – som butikkmedarbeider. Hun likte raskt arbeidskulturen hos MENY, men også de varierte oppgavene og tidlig ansvar.

  • Man blir en del av et lag, der alle jobber hardt mot samme mål. I tillegg har man det gøy sammen på jobb. Ingen dager er like og man utfordres på forskjellige områder. For de som satser er det gode muligheter for å klatre karrierestigen, sier Gina Ekhaugen.

På landsbasis har MENY rundt 200 lærlinger, og ønsker seg veldig gjerne mange flere.

  • Lærlinger er veldig viktige for oss i MENY. Vi skiller oss ut fra andre dagligvarekjeder ved at vi har fagfolk i butikkene våre. Lærlingene hos oss er enten salgslærlinger eller ferskvarelærlinger (butikkslakter eller sjømathandler). Fra august 2021 skifter sistnevnte navn til ferskvarehandler. Har du gått yrkesfag i salg og service kan du bli salgslærling. Vi håper at ungdom med interesse for mat velger yrkesfag ved videregående skole, og blir lærlinger hos oss etter endt skolegang, sier hun.

Trainee eller lærling?

Å være lærling handler om å bli fagspesialist, men MENY tilbyr også en intern videreutdanning: Et traineeprogram for ansatte som ønsker å ta steget opp i en lederrolle. Det 1-årige programmet utvikler ledertalenter til å bli assisterende butikksjefer, ferskvaresjefer og kjøpmenn.

  • Traineeprogrammet fokuserer på hvordan det er å gå fra å være medarbeider til å bli leder. For å søke må man allerede være ansatt og ha relevant erfaring. De som kommer med i programmet vil lære å håndtere mange av utfordringene man møter som leder. Alt fra rekruttering, til den vanskelige samtalen med en ansatt, lover og regler. Å lede andre mennesker er uten tvil krevende. Men i løpet av traineeåret vil du utvikle selvinnsikt og få tilgang til verktøy som gir deg tyngde og trygghet som leder, sier hun.

Vil du vite mer om jobb- og karrieremuligheter i Meny? Klikk deg inn på https://meny.no/Om-MENY/jobbe-i-MENY/. Ta gjerne kontakt med Gina Ekhaugen på e-post: ledigestillinger@meny.no