indian porn big wazoo chick facesitting punk stud.
https://thehun.pro/
https://extremetube.rocks

Bilfaget er mer kreativt enn du trodde

Foto: Norges Bilbransjeforbund

Er du praktisk? Har du interesse for teknikk? Eller kanskje du rett og slett er kreativt anlagt? Da kan et av bilfagene være noe for deg.

UTDANNING // KARRIERE OG YRKESVALG

Tekst Rita Tvede Bartolomei

En bilmekaniker i dag må ha helt andre ferdigheter enn for 10 til 20 år siden. Det har blitt et mer teoretisk avansert fag, samtidig som det også er et svært praktisk fag. Derfor er vi helt avhengige av å rekruttere både teoretikerne og praktikerne. Vi har bruk for de som er tekniske, de som er kreative og de som er nevenyttige, sier Vidar Strande, fagsjef for rekruttering og kompetanse i Norges Bilbransjeforbund.

Har dessverre vært «lavstatus»
Bilfaget omfatter både lette og tunge kjøretøy, hjulutrustningsfaget, motorfaget, reservedelsfaget, motormekanikerfaget, motorsykkelfaget, chassis-påbygger, billakkererfaget og bilskadefaget. Deretter kan man bygge på med fagskole, mesterbrevutdanning, teknisk bachelor- og masterutdanning, eller teknisk befalsutdanning.
– Bilfaget har nok tradisjonsmessig vært litt stigmatisert som et lavstatus-yrke. Dette er veldig synd, for selv om det er mange som søker bilfagene, mister vi nok mange flinke, potensielle søkere til mer «høystatus», teknologiske fag, sier Strande.

Unødvendig med fysisk styrke
Han sier nysgjerrighet, kreativitet og teknisk interesse er egenskaper som kommer godt med innenfor flere av bilfagene.
– Rett og slett det å være nysgjerrig på hvordan ting fungerer og er skrudd sammen. Personer som har et ekstra talent og en interesse for elektrofaget, som vil kunne bli gode på feilsøking og diagnostisering, vil for eksempel alltid være ettertraktede, sier han.

At man må være fysisk sterk for å velge bilfag, sier Vidar Strande er en myte. I tillegg er det et fag som passer like godt for kvinner som for menn, selv om flest gutter søker.
– Man trenger ikke voldsom fysisk styrke for noen av bilfagene, men det er en fordel å ha en grei helse generelt. Likevel, har jeg vært borti elever i rullestol som kan foreta mange av de mer fintekniske arbeidene: slik som innenfor reservedelsfaget og diagnostikk. Erfaringsmessig ser vi også at jenter er enda bedre på detaljer og finish, samt på multi-tasking, forteller han.

Varierte arbeidsoppgaver
Vidar Strande sier det moderne bilfaget vi gi erfaring med flere typer arbeidsoppgaver.
– I en personbil i dag har man egentlig behov for kompetanse innenfor minst seks-syv forskjellige fagretninger. Slik som glassfaget, kjølemontørfaget, elektrofaget og fiberoptikkfaget, sier han.

Bilverkstedbransjen har de siste ti årene blitt mer profesjonalisert. Dette påvirker også hvilke egenskaper man trenger for å arbeide i et moderne verksted.
– Mange verksteder har lagt opp til et system der mekanikeren har personlig og tett kontakt med kunden. Da må man være serviceinnstilt og være strukturert. Bilverksteder er ikke disse mørke bulene de kanskje var på 70- og 80-tallet, sier han.

Er du nysgjerrig på bilmekaniker-fag allerede nå, kan du gratis laste ned appene «LETTE KJØRETØY» og «TUNGE KJØRETØY» fra App Store og Google Play.

4 Comments
 1. Very well written and done.
  I began writing myself just recently and observed mmany articles merely rework old content but add very luttle of
  value.It’s fantastic tto see ann insightful post of some actual value to yokur readers.

  It is going down on my list of factors I need to emulate being a new blogger.
  Reade engagement and content quality are king.

  Some awesome ideas;you have definitely got on my list of blogs to watch!

  Continue the terriffic work!
  All the best,
  Megen

 2. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your
  blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see
  a nice blog like this one today.

Leave a Reply

Your email address will not be published.