Alle må ha mat og drikke

Illustrasjon: Matindustrien

Vil du være med å forvalte verdens viktigste ressurs? Matbransjen er i vekst og trenger flere fagarbeidere og folk med høyere utdanning.

UTDANNING // KARRIERE OG YRKESVALG

En miljøvennlig mat- og drikkeindustri
Vi vet at det er vanskelig å finne ut hvilken utdanning en bør satse på. Verden endrer seg hurtig, hva skal man velge? Trender kommer og går. Men du kan være helt sikker på at matindustrien vil bestå. Det snakkes mye om bærekraft og å ta vare på ressursene. Det er vi i matindustrien også opptatt av. Mat handler også om etikk. Vi blir stadig flere mennesker på jorden. Maten må produseres på en bærekraftig måte, og med minst mulig klimaavtrykk. Disse tingene arbeider matindustrien med hele tiden. Vi arbeider for at det skal være god mat nok til alle, fordi alle må jo ha mat.

Hva er din greie?
Liker du teknologi og roboter så har du en fremtid hos oss. Matindustrien er en høyteknologisk industri hvor både automatikere, mekanikere, teknologer og ingeniører behøves. Vil du pynte kaker, lage hamburgere og pølser, øl, yoghurt eller pizza, eller er kanskje fisk din greie? Velkommen til matindustrien, vi behøver bakere og konditorer, pølsemakere og slaktere, sjømatarbeidere og operatører i mat og prosess.

Lager all mat fra bunnen av, men i stoore porsjoner.
Matindustrien finner du over hele landet. Nesten 3000 små og store bedrifter lager alt du kan tenke deg av mat og drikke. Hver dag går over femti tusen arbeidere til jobben i disse bedriftene. Noen arbeider med prosesstyring og teknologi, justerer produksjonslinjer og sørger for at alt går som det skal. Andre er med og utvikler nye smaker og varianter, og noen arbeider med råvarer og foredler dem til ferdige matvarer.

Noe for enhver smak
Mat og drikke er noe alle mennesker må ha, og flere ganger om dagen. Det faktum har gjort matindustrien til Norges største industri, og den mest varierte av dem alle. Nesten uansett hvilken vei dine interesser går, har vi en jobb til deg. Matindustrien er mangfoldig, og består både av de minste bakerier hvor alt lages for hånd, via håndverksbryggerier og helt opp til store fabrikker hvor de aller fleste arbeider med teknologi og prosesstyring.  Det som er felles for disse bedriftene er et trygt og godt arbeidsmiljø, gode kolleger og ordnede arbeidsforhold. Fordi man blir glad av å jobbe med noe alle liker og behøver.

Velkommen til matindustrien!